Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Saborski zastupnici složni u pomoći poplavljenom stanovništvu

Saborski zastupnici Saborski zastupnici Foto: Arhiva

Saborski zastupnici složni su kako treba učiniti sve da se pomogne stanovništvu na poplavljenim područjima, no iz oporbenih redova danas su stizala upozorenja kako je za to potreban bolji i provediviji zakon od predloženog zakona o saniranju katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije, javlja Hina.

"Treba učiniti sve da zakon donesemo usuglašeni jer ljudi koji su teško stradali trebaju pomoć", rekla je u raspravi nezavisna zastupnica Jadranka Kosor ocijenivši međutim kako odredbe predloženog zakona nisu u skladu s Ustavom. "Ako se omogući samo kroz jedan zakon preraspodjela novca veća od one predviđene Zakonom o proračunu, bit će to presedan na koji će se onda moći pozivati i mnogi drugi”, ističe Kosor.

"Očekuje se da će troškovi obnove na poplavljenom području iznositi preko 500 milijuna kuna što je velika suma u vremenu kada su nam prihodi proračuna vrlo nategnuti", usvrdio je je HNS-ovac Ivica Mandić dodavši kako će primjerice ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš od legalizacija dati 200 milijuna kuna.

"Otkud ministrici Mrak Taritaš 200 milijuna kuna? Nisu ti novci od legalizaciji kod nje u kasi nego su u sklopu ukupnih prihoda te nam je stoga hitno potrebna promjena Zakona o izvršenju državnog proračuna", upozoravao je HDZ-ovac Ivan Šuker, čiji je Klub ipak podržao predloženi zakon. "Zakon je neprovediv pa neka priča tko god što hoće", uvjeren je HDZ-ovac Šuker.

Pročitano 1327 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI