Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Novac iz EU za 2014. izgubljen

Župani Tolušić i Galić Župani Tolušić i Galić Foto: J. Vrdoljak

„Europski fondovi su nam jedina šansa da Slavoniju izvučemo iz krize i smanjimo nezaposlenost te da sustignemo razvijenije hrvatske županije u gospodarskom razvoju“. Izjavio je to nakon sastanka  Koordinacije župana pet slavonskih županija, u Palači Srijem u Vukovaru,  predsjednik Hrvatske udruge županija i župan Virovitičko-podravski, Tomislav Tolušić.

Dodao je kako upravo najveći broj projekata koji se prijavljuje dolazi iz Slavonije, zahvaljujući kvalitetnom radu razvojnih agencija. No, bez obzira na ljudske kapacitete i znanje te neiskustvo, Tolušić smatra kako je problem u državi koja nije donijela operativne programe za pojedina područja i strategije koje moraju biti donesene da bi se mogao povlačiti novac iz Europske unije. Slavonski župani smatraju kako je odnos hrvatske Vlade i ministarstava prema hrvatskim županijama i lokalnoj samoupravi jako loš dodajući da kada je riječ o povlačenju novca iz EU  2014., a dobar dio i 2015.godina izgubljene.

Govoreći o stanju na poplavljenom području županjske Posavine, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić smatra, kako se stanje na tom području mora vratiti u prvobitno, a Vlada RH treba izfinancirati sve projekte od infrastrukturnih, komunalnih, školskih, zdravstvenih uz obiteljske kuće ali i pomoći razvoju gospodarstva. 

Pročitano 1384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI