Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Korak naprijed u Vukovaru

Članovi jedinstvenog Tima za provedbu projekata Članovi jedinstvenog Tima za provedbu projekata Foto: A. Lovrić

Dugotrajno nezaposlene osobe u nezavidnom položaju U hotelu Lav u Vukovaru održava se tematski seminar Učinimo korak naprijed koji je po prvi puta za istim stolom okupio dugotrajno nezaposlene osobe korisnike socijalne pomoći i relevantne institucije koje rade s ovom ciljanom skupinom. Tematski seminar je odrađen u tri dijela jer nakon uvodnog izlaganja predavača razvila se opširna rasprava svih sudionika, a zatim će se grupnim radom u tri skupine stvarati preporuka kako poboljšati položaj dugotrajno nezaposlenih osoba u društvu.

O samom projektu koji u suradnji s Gradom Vukovarom i Europskim domom Vukovar provodi PRONI centar Sanja Vuković Čović, koordinatorica projekta kaže kako je to „jedan zanimljiv pristup koji neće možda odmah donijeti promjene, ali je uvod u buduće donošenje odluka na drugačiji način“. O značaju angažmana društvene zajednice za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba govorila je Ljubica Mudri, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vukovar koja je istaknula da u domeni nadležnosti Centra za socijalnu skrb Vukovar, novčanu naknadu prima 1200 korisnika.

Projekt Korak naprijed ukupne je vrijednosti oko 117 tisuća eura, a financiran je sredstvima Europske unije. Projekt se provodi od 1. travnja prošle godine.

Pročitano 2172 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI