Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vodostaj Save opada, počinje uništavanje komaraca

Kuća našeg kolege Stjepana Bogutovca  u Gunji je još pod vodom Kuća našeg kolege Stjepana Bogutovca u Gunji je još pod vodom Foto: S. Bogutovac

Provodse se intenzivne mjere sanacije

Vodostaj rijeke Save kod Županje je u kontinuiranom opadanju te je od povijesnog maksimuma koji je 17. svibnja iznosio 1191 centimetara do jutros opao za više od 6,5 metara, izvijestili su iz Hrvatskih voda. Jutros u 8 sati vodostaj Save kod Županje iznosio je 539, a Sava u posljednjih dvadeset i četiri sata u prosjeku opada za dva centimetra svakoga sata. Vodostaj u Spačvanskom bazenu, u koji se savske vode ispuštaju s poplavljenih područja županjske Posavine kako bi se iz poplavljenih sela što prije povukla voda, pao je za 20 centimetara od maksimuma koji je iznosio 79,68 metara nad morem.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar na  poplavom ugroženom području i dalje su angažirani vatrogasci iz cijele Vukovarsko-srijemske županije kao i vatrogasci koji su pristigli u pomoć  iz drugih dijelova Hrvatske. Na asanaciji terena su bili angažirani i pripadnici civilne zaštite opće namjene iz općine Ivankovo, a danas počinje i provedba dezinsekcije komaraca u Strošincima, Đurićima i Posavskim Podgajcima. Od jutra se provodi  larvicidno suzbijanje komaraca sa zemlje, a od 18:00 sati danas trebao bi se provoditi i  adulticidni tretman zamagljivanjem s vozila.  

Pročitano 1668 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI