Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ekipama najveći problem uklanjanje strvina

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Ekipama za zaštitu i spašavanje koje rade na sanaciji poplavljenih područja u županjskoj Posavini trenutačno je najveći problem uklanjanje strvina u Gunji, Rajevu Selu i Račinovcima, selima koja je Sava, probivši nasip kod Rajeva Sela, pretprošlog vikenda potpuno poplavila, javlja Hina.

Po riječima ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadranka Perinića, samo jučer s poplavljenog područja uklonjeno je oko 70.000 kilograma uginulih životinja, a budući da ta brzina ne zadovoljava, od danas će se za taj zahtjevan posao angažirati dodatne ekipe.

Perinić je pozvao stanovnike poplavljenih sela da dođu kući kako bi se procijenila šteta na zgradama i njihova statika kako bi se one na kojima je to moguće priključile na električnu mrežu te kako bi se obavila dezinfekcija.

Rekao je da su "najbliže" povratku mještani Strošinaca u kojima ekipe Ministarstva zdravlja danas obavljaju dezinsekciju i deratizaciju. Riječ je o selu uz samu granicu sa Srbijom.

"Najugroženija je definitivno Gunja i tamo ćemo plavnu vodu zadnju izbaciti. Tamo nas čeka najviše posla", procijenio je Perinić.

Pročitano 1158 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI