Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Posavskim Podgajcima 1 zgrada označena kao opasna

Koća u Posavskim Podgajcima Koća u Posavskim Podgajcima Foto: Arhiva

Stručni timovi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja završili su pregled zgrada u naselju Posavski Podgajci u općini Drenovci.

Pregledavane su zgrade koje su prema kartama Državne geodetske uprave bile izložene djelovanju vode. Od 330 pregledanih zgrada 1  je označena kao opasna po život.

U naselju Đurići u općini Drenovci niti jedna zgrada za sada nije označena kao opasna za život. Od 271 zgrade koje su bile izložene djelovanju vode nije pregledano njih desetak jer su trenutno nedostupne. One će biti pregledane nakon što se voda povuče i steknu sanitarni i svi ostali uvjeti potrebni za pregled.

Stručne ekipe danas su započele s pregledom zgrada na području naselja Račinovci, također u općini Drenovci, na području kojeg se, prema kartama Državne geodetske uprave, nalazi 1200 kuća koje su bile izložene djelovanju vode.

Očekuje se da će nadzor u tom naselju trajati nekoliko dana. Ministarstvo će izvijestiti o utvrđenim činjenicama o stanju zgrada u naselju Račinovci po okončanju nadzora. Odluku o sljedećoj lokaciji na koju će stručne ekipe biti upućene donijet će Državni stožer za zaštitu i spašavanje.

Pročitano 1120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI