Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Kotromanović i general Lovrić obilaze zgrožena područja

Na ugroženim područjima angažirano je 1064 pripadnika OS RH Na ugroženim područjima angažirano je 1064 pripadnika OS RH Foto: Arhiva

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Drago Lovrić, obišli su jučer poplavljena slavonska područja, Drenovce, Gunju, Posavske Podgajce i Županju i poručili da nešto više od tisuću pripadnika Oružanih snaga rade danonoćno i pomažu koliko mogu.

Pripadnici Oružanih snaga rade danonoćno, a napravit ćemo plan radova i nakon što se voda povuče. Naši vojnici, pripadnici inženjerijskih postrojbi, pomoći će u sanaciji terena, cesta i nasipa, rekao je ministar Kotromanović. Dodao je da će se na prijedlog vojske, MORH-a i OS RH u internoj akciji prikupljati dragovoljni prilozi za stanovnike najugroženijih područja Slavonije.

General Lovrić naveo je da su jučer pripadnici OS RH evakuirali posljednjih 15 ljudi iz Gunje i pet osoba iz Rajeva Sela. Teško je reći je li evakuacija u potpunosti završila jer može biti da je netko ostao, ali Hrvatska vojska će pretražiti sve kuće i nijedna osoba neće biti ostavljena", poručio je.

Dodao je da Oružane snage imaju sva potrebna sredstva za spašavanje te da će evakuirati i stoku. Na ugroženim područjima angažirano je 1064 pripadnika OS RH. Angažirana su i dva helikoptera HRZ i PZO-a s posadama, koji izviđaju poplavljena područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Pročitano 992 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI