Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Do prihvatljivije sigurnosti za tjedan dana

Sava opada centimetar na sat Sava opada centimetar na sat Foto: J. Vrdoljak

Situacija u ugroženim i poplavljenim područjima u županjskoj Posavini nije bitno drugačija. Po riječima direktora za donju i srednju Savu Hrvatskih voda Milana Mateše na terenu nema nekih novih potencijalno opasnih mjesta od onih koja su već evidentirana i radi se na njihovoj sanaciji.

"Nemamo nekih mjesta izrazito kritičnih, ali da budem iskren apsolutno još ništa nije sigurno te još uvijek postoji mogućnost da zbog velike nakvašenosti nasip popusti i u Štitaru i u Babinoj Gredi i u Županji", izjavio je za Hinu Mateša.

Govoreći o stanju na poplavljenim područjima naveo je kako je voda na području Gunje, Račinova i Rajevog Sela još uvijek iznimno visoka ocijenivši pozitivno činjenicu da se preko nasipa kod Račinovaca, koji je Sava probila prije dva dana, voda više na izlijeva u bujici nego smirenije ali, kako je kazao, i dalje 'centimetar po centimetar' puni područje Posavine prema Drenovcima.

Po njegovim riječima, ako Sava nastavi opadati sadašnjim intenzitetom, a to je jedan do dva centimetra na sat, do relativno prihvatljive sigurnosti od te rijeke u županjskoj Posavini moglo bi doći za oko tjedan dana.

Pročitano 925 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI