Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Iako vodostaj Save stagnira u županjskoj Posavini je i dalje kritično

Poplavljena naselja Poplavljena naselja Foto: voda.hr

Unatoč tomu što je vodostaj rijeke Save kod Slavonskog Šamca u opadanju, a kod Županje satima stagnira, stanje na nasipima u županjskoj Posavini i dalje je kritično, izjavio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić kasno sinoć nakon sjednice županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Po žpanovim riječima, na terenu je angažirano nekoliko tisuća pripadnika raznih službi te Hrvatske vojske i samih građana koji nesebično pomažu u obrani od mogućih poplava.

Sjednici je nazočan bio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je također ukazao na ozbiljnost situacije u županjskoj Posavini. Ostojić je pozvao građane da se odazovu evakuaciji jer time, kako je kazao, osim što štite vlastite živote, štite i živote svih onih koji im dolaze pomoći.

Nčelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Drago Lovrić je rekao da je u županjskoj Posavini angažirano 500 pripadnika Hrvatske vojske, a ministar obrane Ante Kotromanović odobrio je angažman 1000 vojnika.

Visoki vodostaj rijeke Save probio je jučer popodne savski nasip kod Račinovaca i Rajevog Sela, a sinoć je voda došla i do Gunje te je i u tome mjestu započela evakuacija. Procjenjuje se kako je evakuirano ili je u tijeku evakuacija oko 3000 osoba s toga područja. To je područje posjetio i premijer Zoran Milanović.

Pročitano 1125 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI