Ispiši ovu stranicu

EVAKUACIJA: Rajevog Sela, Račinovaca i dijela Gunje

Najavljeno je da stiže dodatnih 50.000 vreća s pijeskom kao i još 200 vojnika Hrvatske vojske Najavljeno je da stiže dodatnih 50.000 vreća s pijeskom kao i još 200 vojnika Hrvatske vojske Foto: index.hr

Tijekom poslijepodneva u Račinovcima i u Rajevom selu probijeni su nasipi na Savi. Zbog prodiranja vode i činjenice da će ovaj dio dalje teško biti moguće sanirati i obraniti započela je evakuacija stanovništva. 

Evakuirani će biti svi mještani Rajevog Sela i Račinovaca kao i dijela Gunje te će biti smješteni po školskim sportskim dvoranama u okolnim selima u kojima poplava za sada ne prijeti .

Nasip je probijen i u Bošnjacima istočno od Županje. Tamo se iza podneva opet čula sirena za uzbunu jer je Sava, kao i noćas, probila nasip, piše vecernji.hr. Osim sirenom, i preko lokalnih medija su pozvani svi mještani Bošnjaka, ali i susjednih manje ugroženih mjesta, neka dođu pomoći puniti i postavljati na nasip vreće s pijeskom.

Najavljeno je da stiže dodatnih 50.000 vreća s pijeskom kao i još 200 vojnika Hrvatske vojske. Na najkritičnijim mjestima na učvršćivanju postojećih nasipa i njihovom podizanju angažirano je oko tisuću ljudi.

Kata Krešić iz Zavoda za javno zdravstvo u Vukovarsko – srijemskoj županiji rekla je da voda iz regionalnog vodovoda ispravna za piće, ali i da je preporuka da se voda iz lokalnih vodovoda prije upotrebe preventivno prokuhava. Istaknuto je da se voda iz privatnih bunara nikako ne konzumira.

Pročitano 1632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac