Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Premijer Milanović obišao poplavom ugrožena područja

Voda došla do vrha savskog nasipa Voda došla do vrha savskog nasipa Foto: Stjepan Bogutovac

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je poplavom ugrožena područja u Slavoniji, te izrazio zahvalnost svima koji su se priključili akciji utvrđivanja nasipa.

„Zahvaljujem svima onima koji rade svoj posao, a naročito građanima koji, iako ovo nije njihov posao, pokazuju solidarnost i zajedništvo“, izjavio je premijer Milanović rekavši kako je država do sada učinila „maksimum koji je mogla da se ovo područje rastereti“.

Na pitanje novinara hoće li država isplatiti odštetu stradalim područjima premijer je rekao kako je s ministrom financija razgovarao o korištenju proračunske pričuve, te kako će o nekim konkretnim iznosima moći reći kada ovo sve prođe.

Štete bi, po njegovim riječima, trebale biti manje nego u Srbiji i BiH, ali kako je, rekao „šteta je šteta, i bez obzira na to kolika je velika je onima kojima je prouzročena“.

U pratnji premijera Zorana Milanovića koji se nakon Slavonskog Šamca uputio prema Županji bili su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić koji je ocijenio da se na terenu čini sve ne bi li nasip na Savi izdržao nadiranje savskih voda čiji je vodostaj u hrvatskom dijelu Posavine već dosegao povijesni maksimum.

Duž savskog nasipa od Slavonskog Šamca do Račinovaca i Gunje u obrani od izlijevanja rijeke Save angažirano je nekoliko tisuća djelatnika raznih ustanova i službi, pripadnika HV, civilne zaštite HGSS-a do samih građana.

Pročitano 1122 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI