Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Tribina "Djeca u minskom okruženju"

Učenici upozoreni na opasnost od minsko eksplozivnih sredstava Učenici upozoreni na opasnost od minsko eksplozivnih sredstava Foto: J. Vrdoljak

"Djeca u minskom okruženju", naziv je tribine održane u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru za učenike prvih i drugih razreda. Djeci je predstavljen minski problem Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Vukovara kroz tri 15 minutna predavanja HCR-a Crvenog križa Vukovar i PU vukovarsko-srijemske, Odjela protueksplozijske zaštite.

Po riječima Dubravka Krušarovskog, predstojnika HCR-a , Podružnice Istok, djecu su upoznali sa izgledom minski sumnjivih prostora i kako su označena, kako se vrši razminiranje uporabom strojeva, pasa i kombinacijom pirotehničara, strojeva i pasa.  Učenici su mogli poslušati i zvučne poruke o spomenutim opasnostima, a prikazani su im i crtani filmovi na istu temu. Poručeno im je da ne diraju bilo kakve sumnjive predmete te da upozore svoje ukućane da bez ikakvih sankcija mogu vratiti oružje i streljivo, a oni da ih ne diraju i njima se ne igraju pa niti petardama.

Od početka ratnog djelovanja 1991. do danas je na području Vukovarsko-srijemske županije  zagađeno je još 10 općina i gradova, a smrtno su stradale 62 osobe od kojih 5 pirotehničara.

Tribina je održana u organizaciji Lions klubova Vukovar i Beli Manastir s Povjerenstvom za razminiranje međunarodne udruge Lions klubova Discrict 126 Hrvatska, a u okviru akcije Hrvatskog centra za razminiranje „Travanj – mjesec zaštite od mina“.

Pročitano 1308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI