Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Osmaši se pripremaju za upis u srednju školu

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Prijave za upis u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./15. počinju 26. lipnja

Kako je izvijestilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, na upisima za iduću školsku godinu  mjesta ima za nešto više od 54 tisuće učenika. Ministar Željko Jovanović donio je Odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./15. na temelju koje je za upis u programe redovitog obrazovanja planirano ukupno 54.336 upisnih mjesta u 2.238 razrednih odjela, odnosno, u prosjeku 24 učenika po razrednom odjelu.

Od toga će se 51.688 učenika moći upisati u škole kojima su osnivači RH, jedinice lokalne samouprave ili jedinice regionalne i područne samouprave. U škole čiji su osnivači vjerske zajednice moći će se upisati 911 učenika, dok je u školama čiji su osnivači pravne ili fizičke osobe planiran upis za 1.737 učenika.

Učenici će se kao i prošle godine prijavljivati elektroničkim putem na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr. Prve prijave kandidata predviđene su 26. svibnja, od kada će učenici moći u sustavu provjeravati svoje osobne i druge podatke te ocjene. Upis u škole omogućen je u ljetnome i jesenskome roku. Prijave obrazovnih programa u ljetnome roku počet će 26. lipnja, a konačna ljestvica poretka bit će objavljena 11. srpnja.

Pročitano 1805 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI