Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Umjesto ćirilice hrvatska zastava

Franju Šoljića pridržavaju kolege dok lijepi naljepnicu preko ploča na zgradi Porezne uprave Franju Šoljića pridržavaju kolege dok lijepi naljepnicu preko ploča na zgradi Porezne uprave Foto: A. Lovrić

Naljepnice u obliku državne zastave zamijenile ćirilične ploče u Vukovaru

Nakon protokolarne komemoracije u Borovu, predstavnici braniteljskih udruga prelijepili su naljepnicama u obliku hrvatske državne zastave ćirilične ploče na državnim institucijama u Vukovaru. Više stotina branitelja prvo je kod Križa na ušću Vuke u Dunav odalo počast poginulim vukovarskim braniteljima, a zatim su u koloni došli na središnji gradski trg gdje su  prvo suhom krpom obrisali postojeće dvojezične ploče, a onda ih prelijepili naljepnicom u obliku hrvatske državne zastave.

Naljepnica gotovo u cijelosti prekriva ploču tako da se ne vide ni latinični ni ćirilični natpis na ploči, a vidljiv je samo hrvatski državni grb. Prvu naljepnicu na ploči Porezne uprave nalijepio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić, a zatim je kolona branitelja produžila prema idućoj državnoj instituciji i dvojezičnim pločama koje su prelijepili umirovljeni pripadnici specijalne policije. Pripadnici policijskog osiguranja uz zgrade s dvojezičnim pločama mogli su samo nemoćno gledati branitelje koji su na ovaj način još jednom izrazili neslaganje s politikom uvođenja dvojezičnosti u grad heroj.

Pročitano 2235 puta
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI