Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru 4.500 porcija grafa i fiša

U Adici se slavi Praznik rada U Adici se slavi Praznik rada Foto: A. Lovrić

Besplatne obroke, gotovo 5.000, osigurali političari 

U vukovarskoj park šumi Adica  obilježava se Međunarodni praznik rada, a već tradicionalno grah i prigodno druženje  osigurao je vukovarski SDP. –To je naša tradicionalna akcija koju mi svake godine organiziramo. Nismo ni ovoga puta iznevjerili građane iako u ovakvim okolnostima nije lako organizirati slične aktivnosti-rekao predsjednik vukovarskog SDP-a  Goran Bošnjak dodajući da će građani od njih uvijek dobiti ono što je dogovoreno bez obzira bili na vlasti ili u oporbi. –Naslijeđena situacija i svi drugi problemi u državi utjecali su na to da se prava radnika moraju smanjivati jer svi skupa moramo izići iz ove krize-istaknuo je Bošnjak dodajući da više razumijevanja očekuje i od poslodavaca i posebice od sindikata.

Vukovarski HNS također je u Adici pripremio prigodno druženje uz hranu, potvrdio nam je njihov predsjednik Nenad Bučko. –Mi smo mlada podružnica i ovo je drugi puta da praznik rada obilježavamo s građanima uz fiš i na taj način im čestitamo praznik sa željama da imamo manje nezaposlenih u gradu-naglasio je Bučko. Govoreći o položaju radnika Bučko je naglasio da je slijedom i nizom okolnosti došlo do ugrožavanja radničkih prava, ali da se tek ova vlada uhvatila ukoštac s postojećim problemima. –Ova vlast nastoji popraviti sve pogreške koje sve dosadašnje vlade nisu rješavale i siguran sam da će se situacija popraviti samo moramo svi biti strpljivi-poručio je Bučko čestitajući praznik rada.

S obzirom da Grad Vukovar u ovom trenutku funkcionira bez proračuna i ovogodišnja proslava u Adici protekla je bez organizacije i sufinanciranja Grada. Kroz Park šumu Adica koja je i inače omiljeno izletište Vukovaraca, svake godine povodom Međunarodnog praznika rada prođe oko pet tisuća ljudi. Cjelokupni dojam proslave pomalo je kvarilo promjenjivo vrijeme i strah od kiše, ali sadržaja ni ove godine nije nedostajalo, pogotovo za najmlađe.

Kako smo doznali u neslužbenim razgovorima s lokalnim političarima na prvosvibanjskoj proslavi, prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara gotovo sigurno će se održati 15.lipnja.

Pročitano 2203 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI