Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Nastavak projekta U srcu Europe

Sudionici skupa u Vukovaru Sudionici skupa u Vukovaru Foto: A. Lovrić

Informacije su danas dostupne baš svima

U Vukovaru je danas održan okrugli stol na temu  Prava građana u Europskoj uniji za koja organizatori ovakvih skupova misle da ljudi nisu dovoljno informirani. Upravo zbog toga su u sklopu projekta U srcu Europe okupili u županijskoj vijećnici u Vukovaru predstavnike udruga žena i mladih kao podzastupljenih kategorija stanovništva sa ciljem da se potakne rasprava o pitanjima vezanim uz sudjelovanje građana u demokratskom životu Europske Unije i ostvarivanju njihovih prava, istaknula je Ivana Ćurković, viša savjetnica specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove u našoj županiji. – Kada smo ušli u EU malo tko od nas se uopće zapitao koja su to prava, a sada se sve češće čuju upiti o mogućnostima koje pojedinci imaju kao građani EU. I stariji i mlađi i studenti i poduzetnici, sve kategorije stanovništva zanimaju se za svoja prava i ovim smo okruglim stolom željeli unaprijediti mogućnosti pružanja informacija građanima.

Aktivnosti Udruge žena Vukovar u projektu U srcu Europe vezane su za ostvarivanje prava žena po uzoru na razvijene zemlje Europske Unije, a položaj žena u Vukovarsko srijemskoj županiji bitno je narušen u donosu na razdoblje od prije 10-ak godina, naglasila je Ružica Mandić iz ove udruge naglašavajući kako bi žene u većem broju trebale izići na birališta na predstojećim EU izborima.

Cilj projekta  U srcu Europe  koji je financiran iz EU programa IPA INFO 2012. je doprinijeti podizanju svijesti i povjerenja stanovnika Slavonije u EU strategije, politike i programe fondova.

Pročitano 1617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI