Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan sjećanja na žrtve komunističkog terora 1945.

Molitvu je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak Molitvu je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak Foto: J. Vrdoljak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa pokraj Župne crkve sv. Filipa i Jakova, u Vukovaru je obilježen Spomen dan sjećanja na žrtve komunističkoga terora 1945. kada su partizani nakon ulaska u grad ubili više od 300 nedužnih građana čiji su posmrtni ostatci u nekoliko masovnih grobnica od kojih je najveća na izletištu Adica.

Molitvu je predvodio i svetu misu služio u istoimenoj crkvi varaždinski biskup Josip Mrzljak, čiji je otac također ubijen kao žrtva komunističke odmazde nakon oslobađanja Vukovara. Vijence su položila izaslanstva djece poginulih očeva, Ogranka Matice hrvatske Vukovar, Udruge Nijemaca i Austrijanaca, Udruge Mađara grada Vukovara te Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

U okviru obilježavanja sjećanja na žrtve komunističkog terora u Vukovaru, u Pastoralnom centru sv. Bone održana je tribina o sjećanjima na žrtve komunističkog terora na kojoj su govorili dr. sc. Dražen Živić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Centar Vukovar, mr.sc Sandra Cvikić, vlč. Anto Pavlović i Mirko Kovačić.

Organizatori su i ove godine bili Franjevački samostan Vukovar, Ogranak Matice Hrvatske, Udruga Nijemaca i Austrijanaca te Institut Društvenih znanosti Ivo Pilar – Centar Vukovar. 

Pročitano 1824 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI