Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Noćas uništeno 10 dvojezičnih ploča

Razbijene su i ploče na zgradi triju sudova Razbijene su i ploče na zgradi triju sudova Milan Paun

Ni visina od tri metra nije bila prepreka

Tijekom protekle noće nepoznati počinitelj ili više njih razbio je ili oštetio više postavljenih dvojezičnih ploča u Vukovaru. Kako doznajemo iz policije otuđena je dvojezična natpisna ploča s pročelja zgrade Općinskog suda u Vukovaru, dok je oštećeno ukupno devet dvojezičnih natpisnih ploča s pročelja različitih institucija.

 

– U tijeku je opsežno kriminalističko istraživanje događaja od sinoć u Vukovaru u kojem je otuđena dvojezična natpisna ploča s pročelja zgrade Općinskog suda dok je oštećeno ukupno devet natpisnih ploča sa slijedećih institucija: Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Županijskog državnog odvjetništva, Županijskog suda, Prekršajnog suda, Ureda državne uprave, Ministarstva obrane, Državne uprave za zaštitu i spašavanje  i Državne geodetske uprave- navodi Marijana Maja Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Po njenim riječima policija poduzima niz mjera i radnji za otkrivanje počinitelja, a neslužbeno doznajemo da je uništenje ploča prijavio jedan od čuvara u navedenim institucijama.  Inače, od 2.rujna prošle godine kada je počelo postavljanje dvojezičnih ploča na državne institucije u Vukovaru, zabilježeno je 30-ak slučajeva uništavanja istih. U ovom posljednjem incidentu plastične ploče su porazbijane dok su dvije  mesingane ploče na Uredu državne uprave odvaljene od zida i uništene, a počinitelje nije spriječila ni postavljena kamera  ni visina od tri metra na koju su ploče postavljene na pojedinim institucijama.

Pročitano 2187 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI