Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Neće biti otpuštanja u vukovarskoj bolnici

Opća bolnica Vukovar Opća bolnica Vukovar Foto: HRV

Vukovarska bolnica svrstana u treću kategoriju

Jučer predstavljeni Master plan bolničkog sustava predviđa funkcionalno povezivanje vukovarske i vinkovačke bolnice sa ciljem povećanja efikasnosti i učinkovitosti pružanja usluga u bolničkom sustavu, odnosno u obje navedene bolnice. -Konkretan način funkcionalnog povezivanja još uvijek nije utvrđen i usuglašen, da bi znali što to u naravi znači-rekao je Davor Arežina, sanacijski upravitelj Opće bolnice Vukovar.

Prema predloženom i objavljenom planu temeljem kojega je otvorena i javna rasprava i u koju se i vi poštovani slušatelji možete uključiti na stranicama Ministarstva zdravlja, na stranici 81 istoga, vidljiva je struktura vukovarske bolnice kroz vremensko razdoblje od 2014.-2016. godine, prema kojemu, obzirom je rangirana u treću kategoriju, vukovarska bolnica zadržava postojanje i rad svih sadašnjih odjela. –U kakvom to točno pravnom obliku, još nam nije poznato. U konačnici, za stanovnike ovog područja od važnosti je dostupnost postojećih oblika zdravstvene usluga, što prema prijedlogu plana, Opća županijska bolnica Vukovar zadržava i dalje-naglasio je Arežina. Prema njegovim riječima obzirom na sve navedeno,  postojeći broj radnika uposlenih na neodređeno vrijeme,  nema potrebe mijenjati.

-Naglašavamo kako je ovo tek prijedlog plana koji je podložan izmjenama kako u javnoj raspravi, tako i u raspravi pred hrvatskim saborom-zaključio je Arežina.

Pročitano 2258 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI