Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Udruge očekuju rješavanje pitanja nestalih osoba

Ljiljana Alvir, predsjednica saveza stradalničkih udruga Ljiljana Alvir, predsjednica saveza stradalničkih udruga Foto: A. Lovrić

Presuda bi mogla otvoriti vrata podacima skrivenima u Srbiji-smatra Alvir

Udruge iz Domovinskog rata na nacionalnoj razini izrazile su putem priopćenja za javnost zadovoljstvo početkom glavne rasprave pred međunarodnim sudom pravde po tužbi Republike Hrvatske protiv Srbije. Petnaest godina nakon podizanja optužnice i više od 22 godine od planski provedene srpske agresije na našu zemlju tijekom koje su počinjeni najstrašniji ratni zločini nad hrvatskim narodom, konačno  su se otvorila vrata istini i pravdi, mišljenja je Ljiljana Alvir predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i potpisnica navedenog priopćenja. Po njenim riječima Srbija će uvijek skrivati podatke o nestalima , ali se obitelji nestalih nadaju kako bi presuda u ovom procesu mogla promijeniti tu situaciju i otvoriti Hrvatskoj pristup podacima koji postoje u Srbiji.

-Predstavnicima institucija Republike Hrvatske koji govore o problemu nestalih osoba moram u ime svih stradalnika Domovinskog rata koji još uvijek traže članove svojih obitelji poručiti da nije dovoljno samo reći kako je pitanje nestalih osoba najvažnije u rješavanju problema sa nego je doista potrebno na tomu i raditi-izjavila je za HRV Ljiljana Alvir. 

U ovom trenutku Republika Hrvatska još uvijek traži 947 osoba nestalih u Domovinskom ratu 1991. i 1992. godine od čega je 435 osoba s vukovarskog područja. 

Pročitano 1586 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI