Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Možda bi i bilo najbolje da građani odluče

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo Foto: A. Lovrić

U vukovarskoj gradskoj vijećnici konferenciju za novinare održao je danas gradonačelnik Željko Sabo odgovarajući na prozivke iz HDZ-a o teškoj situaciji u gradu

Govoreći o prijedlogu za osnivanje pučke kuhinje gradonačelnik je izjavio kako je Vukovar najsocijalniji grad u Hrvatskoj jer za socijalne programe udruga  izdvaja 2,5 milijuna kuna, a za sportske klubove čak 5,5 milijuna kuna. -Ironično je kako se brinu za socijalu. Zato su si i izglasali naknadu za mjesec kolovoz za rad u Gradskom vijeću iako je konstituirajuća sjednica održana na samom kraju mjeseca, 30. kolovoza. To je predsjedniku vijeća 3.000 kuna, potpredsjednicima po 2.000 kuna i vijećnicima po 1.200 pa računajte koliko je to socijalnih programa moglo biti-slikovito je dočarao brigu svojih političkih suparnika o socijali.

Govoreći o stanju u Dječjem vrtiću Vukovar II, čiji djelatnici prijete štrajkom zbog kašnjenja plaća i neplaćanja računa Sabo je rekao kako Grad Vukovar izvršava sve obveze prema toj ustanovi, a za nastale probleme je optužio ravanteljicu koja kako kaže, "više troši nego što ima".

Govoreći o prozivkama zbog nedonošenja proračuna za 2014. Godinu Sabo dao naslutiti da bi izbora ipak moglo biti. -Možda bi bilo najbolje da situaciju u Vukovaru u konačnici razriješe birači na prijevremnim izborima-najavio je gradonačelnik Sabo ističući kako je to cijena demokracije.

Pazi, snima se

Krajnji rok za izglasavanje proračuna je 31. ožujka, a sa HDZ-om kaže ne može kontaktirati zbog nedavne odluke Vrhovnog suda da se sporne snimke kojima ga se tereti za pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice mogu koristiti kao sudski dokaz. –Vrlo teško je komunicirati s ljudima i razmišljati da li vas netko potajno snima-pojasnio je svoj stav gradonačelnik dodajući kako bi možda trebali nositi majice s natpisom "Pazi, snima se".

Međutim, učestale napade iz HDZ-a i HSP AS na njega i SDP te sve ono što se u zadnje vrijeme događa u Vukovaru, nazvao je "cirkusom". Na najave iz HDZ-a i HSP-a AS kako pripremaju brojne amandmane na prijedlog gradskog proračuna uzvratio kako će još promisliti o prijedlogu proračuna. On je jedini koji sada može podnijeti prijedlog proračuna Gradskom vijeća i zbog čega ga iz suparničkih tabora često prozivaju da ne želi učiniti već želi na izbore. Ukoliko Gradsko vijeće do 31. ožujka ne usvoji proračun, raspisuju se prijevremeni izbori i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika Vukovara. Gradonačelnik je i najavio kako razmišlja da prestane plaćati troškove koje bi u vukovarskim školama morala plaćati županija.

Pročitano 2309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI