Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

MORH poziva na upis u vojnu evidenciju

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Redoviti godišnji upis u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 1996. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se zbog upisa u vojnu evidenciju jave područnim odsjecima za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB. Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati putem roditelja ili članova uže obitelji.

Također, dodaje MORH, sukladno Zakonu o obrani, na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, naglašava MORH, napominjući kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora,

Pročitano 1864 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI