Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Razbijena ploča na PP Vukovar

Razbijena ploča na PP Vukovar Razbijena ploča na PP Vukovar Foto: Jasenka Vrdoljak

Večeras je po treći put razbijena ploča s dvojezičnim natpisom postavljena na pročelju Policijske postaje Vukovar, a policija je zbog toga  privela 48-godišnjeg muškarca.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio je kako je 48-godišnji Vukovarac priveden u policijsku postaju te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Prvi put postavljena dvojezična ploča sa zgrade PP-a skinuta je 2. rujna 2013.  kada ju je čekićem razbio Marijan Živković koji je u vrijeme rata izgubio dva sina. Nekoliko dana poslije ploča je ponovno postavljena te je sve do posjeta Zorana Milanovića Vukovaru bila pod policijskim nadzorom. U nekoliko navrata osiguravali su je i pripadnici interventne policije. Po drugi put je 12. studenog 2013., dvojezičnu ploču kamenom razbio malodobni hrvatski branitelj i zatočenik srpskih koncentracijskih logora, Darko Pajčić na kojega je tom prilikom nasrnuo policajac Saša Sabadoš, teško ga ozlijedivši te mu nanio teške ozlijede glave.

 Dvojezične ploče sa državnih institucija se uništavaju od 02.rujna proteklegodine, ali nakon uništavanja ponovo se postavljaju tiho i bez medijske pompe.

Pročitano 1556 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI