Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Kreće pilot-projekt novog ustroja PU VSŽ

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Načelnik PU vukovarsko-srijemske, Miroslav Puž predstavio je danas na konferenciji za novinare, pilot-projekt novog ustroja i organizacije rada policijskih postaja 3. kategorije koji se provodi od 1. veljače do 1. srpnja u šest policijskih postaja ove Policijske uprave - Otok, Tovarnik, Ilok, Vrbanja, Postaje prometne policije Vinkovci i Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica.

Ovaj projekt provodimo kako bi povećali operativni dio, a smanjili administrativni i smanjili broj rukovoditelja u odnosu na broj neposrednih izvršitelja policijskih poslova na terenu. Ovo je prvi put da mi dolje provodimo u praksi i imamo priliku ocijeniti je li model dobar ili nije, rekao je Puž.

Ove promjene su poglavito da bi policijski službenici bili što dostupniji građanima i od projekta očekuju da će korist biti u većoj učinkovitosti u suzbijanju kriminaliteta, smanjenju broja rukovoditelja u odnosu na broj izvršitelja. Biti će i veća vidljivost policije na terenu, ravnomjeran raspored službenika kroz smjene, a moći će se provesti i uslužni modul rada policije. Očekuju da će i javnost prihvatiti novosti, a očekuju se i manji materijalni troškovi poslovanja. Puž je podsjetio da su u postajama gdje je projekt proveden, uštede od 15 do 25 posto. 

Pročitano 1293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI