Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Radi se Strategija razvoja turističke ponude u županiji

Radionica o poboljšanju turističke ponude Radionica o poboljšanju turističke ponude Foto: A. Lovrić

Strategiju izradila tvrtka iz Istre poznate po najboljoj turističkoj ponudi

 Sa ciljem određivanja smjernica razvoja turizma do 2020. godine  Vukovarsko-srijemska županija započela je izradu Strategije razvoja turizma u našoj županiji kojom bi se obuhvatili svi turistički potencijali na prostoru županije. O strategiji se raspravljalo danas u Vukovarui, a o krajnjim ciljevima Marijan Pavliček, pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu vukovarsko-srijemske županije kaže da se moraju kvalitetno odrediti inače ne mogu računati na sredstva europskih fondova. –Cilj nam je da nam ljudi s terena kažu koji su naši problemi. Ne želimo da ova strategija ostane mrtvo slovo na papiru već ju želimo izraditi u skladu sa smjernicama razvoja same županije-naglasio je Pavliček.

Za izradu Strategije angažirana je tvrtka za poslovno savjetovanje ADRIA BONUS doo čiji je direktor Zdenko Tomičić istaknuo kako su zahtjevi i potrebe današnjih turista različiti od onih prije nekoliko godina jer su turisti danas puno pokretljiviji, žele aktivan odmor u kombinaciji s autohtonim delicijama i kulturnom baštinom i tradicijom kraja u kojem borave.  

Nakon predstavljanja osnovnih smjernica za razvoj turizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji, održana je i radionica za sve sudionike uslužne djelatnosti u turizmu  koji su imali priliku iznijeti  svoja razmišljanja i prijedloge  kako bi u konačnici nacrt Strategije dao smjernice razvoja cijele naše županije te osnovu za pripremanje, financiranje i provedbu projekata vezanih za turizam.

Pročitano 1610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI