Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Vukovara kažnjen zbog izmjene zakona

Željko Sabo gradonačelnik Vukovara Željko Sabo gradonačelnik Vukovara Foto: HRV

Sabo: nisam se ni kune okoristio niti počinio kakav kazneni prekršaj već je zakon prekršila Vlada koja me imenovala u NO Borova

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano je kaznilo zbog sukoba interesa gradonačelnika Vukovara i SDP-ovog saborskog zastupnika Željka Saboa. Kako je za HINU izjavila predsjednica povjerenstva Dalija Orešković, gradonačelnik Sabo je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa istovremenim obavljanjem dužnosti vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika uz obavljanje funkcije člana Nadzornog odbora Borova. Također, zakon je prekršio članstvom u upravi trgovačkog društva Veki Va pa će  morati platiti 5 tisuća kuna zbog istodobnog članstva u Nadzornom odboru Borova i poslovanja Borova s njegovom tvrtkom VEKI-VA. Za taj je prekršaj anonimno prijavljen prije pola godine i zbog toga je danas na povjerenstvu bio vidno potresen, ali ipak nije plakao, demantirao je za Hrvatski radio Vukovar internetske portale Sabo.

 

 –Kada vas šest mjeseci netko prijavi da ste bili maltene lopov, da ste imali privatnu firmu, da ste koristili privatnu firmu za poslovanje s tvrtkom Borovo, i kada nakon šest mjeseci povjerenstvo ustanovi da sve to nije istina, naravno da sam bio emotivan i glas mi je zadrhtao, ali nisam plakao. Netko sve vrijeme plasira takve informacije o meni po gradu Vukovaru i normalno da mi to nije svejedno-pojasnio je gradonačelnik Sabo. Po njegovim riječima istina na povjerenstvu

-Na povjerenstvu je rečeno da se Željko Sabo kunu jednu nije okoristio niti dobio kao član NO Borova niti je njegova firma ikada poslovala sa bilo kime. Neki su portali zlonamjerno prenijeli da sam plakao, a činjenica je da po novom zakonu ne mogu biti član NO i da sam zbog toga povjerenstvu rekao da mi je bila čast biti članom NO Borova jer ja jesam dijete Borova i kao svoju moralnu obvezu osjećam pomoći toj tvrtci- rekao je Sabo dodajući kako ulaže velike napore u rješavanje  problema Borova.

Od povjerenstva je tražio da mu dopuste da iznos kazne od 5.000 kuna uplati u Fond za stipendije Grada Vukovara što mu nije dopušteno, ali je povjerenstvo pristalo budući je u tijeku predstečajna nagodba Borova, gradonačelniku Sabou  dati rok od 90 dana da odstupi iz NO-a u koji je postavljen odlukom Vlade RH.

Pročitano 1894 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI