Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovar ima Studentski poduzetnički inkubator

Vukovarski studenti tijekom predavanja Vukovarski studenti tijekom predavanja Foto: A. Lovrić

Vukovarsko veleučilište potiče mlade poduzetnike

Na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru jučer je s radom počeo Studentski poduzetnički inkubator  u kojem je prvo predavanje na temu mladih u poduzetništvu održala Mirna Bačun iz Zagreba. Ona je mlada poduzetnica koja je s vukovarskim studentima podijelila svoje poslovno iskustvo navodeći pritom da je za svoj projekt Greenpie dobila 50.000 eura jednog bugarskog investicijskog fonda. Svoju je poduzetničku ideju razvijala u zagrebačkom inkubatoru i upravo sa ciljem olakšavanja bavljenje poduzetništvom mladima, i vukovarsko je veleučilište krenulo s osnivanjem Studentskog poduzetničkog centra.

- Studenti u našem inkubatoru imaju mogućnost dobiti pomoć različitih predavača s veleučilišta, stručnjaka različitih profila. Naši će studenti u sklopu inkubatora poduzetničke vještine stjecati i kroz simulaciju TOPSIM Easy StartUP. Ova je simulacija namijenjena upravo poduzetnicima početnicima jer korisnik simulacije prolazi kroz cijeli proces od poslovne ideje, preko kreiranja poslovnog plana i ulaska na tržište do upravljanja pouzećem- -rekla nam je voditeljica inkubatora Darija Ivanković.

Ministarstvo poduzetništva je prepoznalo ideju vukovarskog veleučilišta da sudjeluje u razvoju Vukovarsko-srijemske županije zbog čega su im dodijelili bespovratna sredstva za opremanje Studentskog poduzetničkog inkubatora kako bi se u tom prostoru mogle održavati potrebne radionice i savjetovanja i kako bi poduzetni studenti mogli dobiti vjetar u leđa

Iako je jučer ustvari bio tek prvi službeni radni dan Studentskog poduzetničkog inkubatora, već se više od 80 studenata prijavilo za različite za radionice koje su planirane provesti u narednom razdoblju.

Pročitano 2447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI