Ispiši ovu stranicu

O mogućnostima studiranja u SAD-u

Predavanje o mogućnostima studiranja u SAD-u u Vukovaru Predavanje o mogućnostima studiranja u SAD-u u Vukovaru Foto: R.Rac

Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i Američkim kutcima u Rijeci, Zadru i Vukovaru organizirao je informativna događanja o mogućnostima studiranja u SAD-u. 

U Američkom kutku Gradske knjižnice Vukovar održano je predavanje  - Vodič kroz upis na američka sveučilišta: 5 koraka do studija u Sjedinjenim američkim državama, kao i  informiranje o ranim ljetnim programima te razgovor o iskustvima studiranja u SAD-u.

Prilikom posjeta Američkim kutcima predstavnici Odjela za vize Američkog veleposlanstva, Sandra Dobrić obrazovna savjetnica Education USA mreže u Institutu za razvoj obrazovanja te studenti američkih sveučilišta predstavili su sustav visokog obrazovanja u SAD-u koji broji više od 4.600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu, njih 819 644.

Budući studenti imali su prilike doznati da američka sveučilišta čine više od polovice 100 najboljih svjetskih sveučilišta prema prestižnoj rang listi Academic Ranking of World Universities, a u protekloj akademskoj godini u SAD-u je studiralo 581 hrvatskih državljana. Među američkim sveučilištima s najvećim brojem hrvatskih studenata i profesora ubrajaju se prestižni Cornell University , Columbia Universitiy i George Washington University. 

Pročitano 1473 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac