Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljeni projekti TZ VSŽ-a

Ilustracija Ilustracija Foto:HRV

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, s ciljem jačanja turističke konkurentnosti, sukladno trendovima na turističkom tržištu, je tijekom 2013. godine realizirala niz projekata. Neki od tih projekata predstavljeni su danas u Vinkovcima na konferenciji za novinare.

Tako se projektom zavičajnici prikazuju neke od najznačijinih osoba koje su rođene ili su živjele na području Vukovarsko-srijemske županije, a koje su svojim životom i radom ostavile traga u hrvatskoj, ali svjetskoj baštini. U Vinkovcima ovim projektom upoznaje se s Ivanom Kozarcem, u Vukovaru s Lavoslavom Ružičkom, te u Iloku Svetim Ivanom Kapistranom i Nikolom Iločkim.

Također su i izneseni podatci ostvarenom turističkom prometu na području županije. U protekloj godini ukupno je ostvareno 82. 517 noćenja, a prema podacima 2013. godina je druga prema broju dolazaka i noćenja stranih turista. U suradnji s Turističkim zajednicama gradova i općina te subjektima koji pružaju usluge smještaja, učinjena je analiza motiva dolaska gostiju.

Razlozi su bili: biciklizam, ratna događanja, tranzit, obiteljska putovanja, poslovni motivi te sportska događanja.

Na konferenciji su uz predsjednika Turističke zajednice župana Božu Galića,  te direktoricu Turističkog ureda , Rujanu Bušić Srpak  nazočili  i direktori Turističkih zajednica gradova Vinkovaca, Vukovara, Županje i Iloka te pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam naše županije.

Pročitano 1536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI