Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovar stipendira više od 450 studenata

Studenti ili njihovi roditelji čekaju ugovore o stipendijama Studenti ili njihovi roditelji čekaju ugovore o stipendijama Foto: A. Lovrić

Stipendisti preuzeli svoje ugovore

Grad Vukovar već pet godina zaredom stipendira sve studente s prebivalištem na području grada koji se jave na natječaj. Ove godine stipendiju u iznosu 800, odnosno 500 kuna ovisno o ostvarenim bodovima,  primat će više od 450 studenata. Primopredaja ugovora organizirana je u sklopu proslave 16. obljetnice mirne reintegracije, a tom prilikom gradonačelnik Vukovara Željko Sabo je izjavio da su ulaganja u mlade ustvari najisplativija jer su to ulaganja u budućnost.

–Kroz njihovo obrazovanje oni će biti konkurentniji na tržištu rada što nam puno znači u okviru jačanja gospodarstva Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije jer oni će biti taj potencijal i sa svojim će diplomama sudjelovati u traženju svog posla-optimističan je gradonačelnik Sabo. On će iz svog „džepa“ financirati tri stipendije studenata čiji su zahtjevi odbijeni na natječaju.

 Za isplatu stipendija potrebno je 3,6 milijuna kuna koji su osigurana u gradskom proračunu za prošlu i privremenom proračunu za ovu godinu te kroz fond Solidarnost za Vukovar.

Pročitano 1830 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI