Ispiši ovu stranicu

Osnovnoškolci učili kako reći ne ovisnostima

Matija Gorjanec u društvu učenica i učenika Matija Gorjanec u društvu učenica i učenika Foto: Robert Rac

U vukovarskoj Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama Josip Matoš, učenicama i učenicima viših razreda predavanje pod nazivom „Kako reći ne“ održao je Matija Gorjanec.

Predavanje je bilo na temu kako se oduprijeti raznim oblicima ovisnosti posebice paklu droge. Prema Gorjanecovim riječima, droga vreba na djecu koja pod utjecajem lošeg društva i manjka vjere u Boga često zakorače u pakao ovisnosti, a brojni nikada ne pronađu spas. Kako je i sam Gorjanec deset godina bio ovisan o cigaretama, alkoholu i drogi, učenicima je iz prve ruke dao informacije o tome koliko se to štetno odrazilo na njegov kasniji život te ih savjetovao na koji način se oduprijeti i reći ne.

– Tajna je u vjeri u Boga, u čitanju Svetog pisma i u izbjegavanju „lošeg  društva“ – istaknuo je Gorjanec, kojemu je cilj obići što više osnovnih škola širom Hrvatske kako bi na vrijeme upozorio djecu na nepromišljene korake u njihovom odrastanju i na sve negativnosti koje nose ovisnosti.

Marica Filipović, defektologinja u OŠ Josipa Matoša predavanje je ocijenila vrlo poučnim i prijeko potrebnim s obzirom na činjenicu da su u školi otkrili kako se nekolicina učenica i učenika već susrela s raznim oblicima poroka u vidu cigareta, alkohola, pa čak i droga. 

Pročitano 3239 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac