Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Peticija učitelja protiv svog "šefa"

Učenici ilustracija Učenici ilustracija Foto:HRV

U svim osnovnim i srednjim školama jutros je počelo potpisivanje peticije kojom se od premijera Zorana Milanovića traži smjena ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića

Peticijom po nazivom "Mijenjajte ga!", koja se potpisuju od 17. do 19. prosinca, obraćamo se premijeru Milanoviću od kojega tražimo smjenu ministra Jovanovića, rekao je Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod na današnjoj konferenciji za novinare, a prenosi HINA. -Želimo da svi zaposleni u školama prepoznaju priliku da se riješimo nesposobnog, nekompetentnog, neodgovornog, bahatog i ciničnog ministra, koji je svaki svoj neuspjeh spreman predstavljati uspjehom- poručio je Stipić te pozvao sve zaposlenike u školama da potpišu peticiju. 

 

-Njome se ne obraćamo ministru, već njegovom šefu, od kojega tražimo da napravi ono što velika većina građana očekuje u drugoj polovici mandata Vlade Kukuriku koalicije - određene kadrovske promjene, a da ministar Jovanović bude među prvima koji će prestati obnašati svoju dužnost kako bi se dala prilika nekom drugom da pokuša spasiti što se spasiti dade u drugoj polovici mandata- poručio je Stipić. 

Izravan povod za potpisivanje peticije je smanjenje plaća za studeni i neisplata troškova prijevoza za prosinac zaposlenicima u obrazovnom sustavu, a kako je naglasio Stipić, peticijom žele upozoriti javnost da to nije minoran problem već nešto jako važno.

Pročitano 1675 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI