Ispiši ovu stranicu

Ostojić: Vukovarska bolnica neće izgubiti pravnu osobnost

OŽB Vukovar OŽB Vukovar Foto: Arhiva HRV

Ministar zdravlja Rajko Ostojić opovrgnuo je da će vukovarska bolnica izgubiti pravnu osobnost i spojiti se s nekom drugom bolnicom. 

-Vukovarska bolnica ostaje pravni subjekt i ne pripaja se ni jednoj drugoj bolnici, a o tome nema prijedloga ni Ministarstva zdravlja niti Vlade. To je dezinformacija i čudim se priopćenju koje reagira na takve dezinformacije, izjavio je Ostojić.

Ostojić je time odgovorio na novinarsko pitanje o pismu Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. upućenom premijeru Zoranu Milanoviću u kojem se kaže, pozivajući se na pisanje "nekoliko novina", da će Opća bolnica Vukovar biti uništena kao pravna osoba i djelomično ili potpuno se pripojiti nekoj drugoj bolnici.

Ostojić je rekao kako master plan za reorganizaciju bolnica još nije gotov, već je napravljen samo pilot projekt za slavonsku regiju, a slijede za središnju i sjevernu Hrvatsku. Potvrdio je da će preustroj uslijediti ali tako da će se gasiti neki odjeli i neke djelatnosti ili jedne bolnice pripajati drugima samo tamo gdje je to potrebno radi podizanja kvalitete zdravstvene usluge, posebno kod bolnica čija je međusobna udaljenost vrlo mala.

Pročitano 1883 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac