Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Korčulani prikupili pomoć za Vukovar

Korčulani u vukovarskom Caritasu Korčulani u vukovarskom Caritasu Foto: A. Lovrić

Veliko srce Korčule za grad heroj

Caritas vukovarskog dekanata od sredine prošlog mjeseca prikuplja hranu i druge potrepštine kako bi pripremili 1000 poklon paketa za 1000 vukovarskih obitelji. U sklopu ove akcije  koju su pokrenuli Povjerenstvo za karitativnu djelatnost Franjevačkog svjetovnog Reda i Franjevačke mladeži danas su stigla i tri kombija pomoći s otoka Korčule.

 

Organizator prikupljanja pomoći i prijevoza u Vukovar je Mladenko Živkušić. –U Vukovar dolazim već 18 godina, a u današnjoj donaciji mali ljudi su pokazali veliko srce za grad Vukovar-rekao je Živkušić. Od Korčule do Vukovara vozili su se petnaest sati, ovdje su prespavali  i već danas donatori se vraćaju  nazad na Korčulu.

U skladištu Caritasa spremljeno je već petnaestak tona  hrane i živežnih namirnica, a kcija prikupljanja pomoći za Vukovar traje sve do 15. prosinca. Vukovarski Caritas u ponedjeljak očekuje još i zaključnu donaciju iz Njemačke, a nakon toga uslijedit će podjela. Trenutno Caritas  ima registriranih 809 obitelji o kojima skrbi, odnosno 2300 korisnika. Broj korisnika se stalno povećava, a zimi je mnogo onih koji ne mogu plaćati grijanje u svojim domovima pa Caritas Vukovarskog dekanata pomaže i kod takvih problema. 

Pročitano 1720 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI