Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Treći skup ratnih izvjestitelja HRT-a

Ratni izvjestitelji s vukovarskim gradonačelnikom Ratni izvjestitelji s vukovarskim gradonačelnikom Foto: Jasenka Vrdoljak

U povodu 21. obljetnice ratnog izvještavanja u Vukovaru je održan treći skup ratnih izvjestitelja HRT-a na kojem su se okupili novinari, snimatelji i tehničari koji su izvještavali od Prevlake do Dunava.

Neki od njih bili su zatočeni u srbijanskim logorima, 11 kolega novinara ranjeno je u Domovinskome ratu, a 7 ih je poginulo: Zvonimir Devernaj,  Žarko Kaić, Gordan Lederer, Đuro Podboj, Nikola Stojanac, Ivo Šipek i Gorki Živković. Ni danas, 21 godinu poslije, ratni izvjestitelji nisu dobili status branitelja.

Održan je i okrugli stol na temu "Mjesto i uloga ratnih izvjestitelja u novijoj hrvatskoj povijesti" na kojem su sudjelovali Josip Jurčević, Slobodan Lang i Dražen Živić te ratni izvjestitelji.

Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju, a molitvu za poginule i umrle ratne izvjestitelje i sve hrvatske branitelje predvodio je vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo. Posjetili su i Spomen obilježje Ovčara, gdje su se upoznali s novijom poviješću Vukovara.

Skup je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a nazočne je pozdravio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Pročitano 3502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI