Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Vukovara upalio prvu advenstsku svijeću

Gradonačelnik pali prvu adventsku svijeću Gradonačelnik pali prvu adventsku svijeću M.Đ.

Ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti koje se održavaju pod sloganom Vukovar- snaga vjere i ljubavi, započele su prigodnim programom u crkvi sv. Filipa i Jakova. Tamo je upriličen glazbeno scenski prikaz u kojem su sudjelovali Dječje amatersko kazalište Bonokaz, učenici vukovarske Gimnazije, VIS Damjan i Dječji zbor Glasnici sv. Bone. Potom je božićno svjetlo iz crkve preneseno ulicama grada do Dvorca Eltz. Prvu svijeću na adventskom vijencu upalio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji se obratio sugrađanima s porukom da je ovo predbožićno vrijeme, vrijeme oprosta:

-Slogan ovih Adventskih svečanosti nosi u sebi značajnu poruku jer dovoljan je jedan trenutak u našim životima da povrijedimo neke nama drage ljude a onda treba puno vremena da, zbog te jedne sekunde u kojoj smo povrijedili nama dragu osobu, zatražimo oprost. Pa neka taj oprost među nama i nama dragim osobama ne čeka dugo jer je sad trenutak.  Pred naš Božić, pred ove blagdane  oprostimo jedni drugima  i ja se molim Bogu da nam da snage da svi mi bez obzira što smo različiti u toj različitosti stisnemo ruku jedni drugima i jedinstveno krenemo u bolju budućnost Vukovara i bolju Hrvatsku.  U toj vjeri  palim ovu svijeću- kazao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Adventski vijenac blagoslovio je vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo, a potom je velikoj izložbenoj sdvorani Dvorca Eltz uslijedio prigodni program u kojemu su KUD-ovi iz Gradišta  i Bogdanovaca te pjevački zbor starijega uzrasta O.Š. D. Tadijanovića dočarali božićni ugođaj starim običajima i božićnim pjesmama.

Vukovarske adventske svečanosti, 16. po redu već tradicionalno organiziraju Gradski muzej Vukovar, Franjevački samostan i Ustanova u kulturi Hrvatski dom, uz stalnu potporu Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture RH.

Pročitano 2257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI