Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

J.P.Klein u posjetio Vukovar

Vrkić, Klein i Sabo s novinarima Vrkić, Klein i Sabo s novinarima HRV

Jaques Paul  Klein  nekadašnji prijelazni upravitelj UNTAES-a za hrvatsko Podunavlje i počasni građanin grada Vukovara  posjetio je Vukovar.

Klein se tom prigodom susreo s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Saboom koji mu je zahvalio za sve ono što je učinio u stvaranju preduvjeta za povratak Vukovaraca. Sabo je dodao kako je tijekom razgovora Klein posebno naglasio  veliki napredak Vukovara. Klein je dodao kako su razgovarali o nizu značajnih pitanja među kojima je gospodarstvo, zapošljavanje i ulaganje u Vukovar. Dodao je kako ne krije razočarenje što nije bilo više inozemne pomoći  u obnovi i izgradnji grada.

Na novinarska pitanja Klein se dotaknuo i dvojezičnosti u Vukovaru. On je to obrazložio na pitanju Francuske gdje je rođen te kazao kako u nijednom službenom  francuskom dokumentu  niti za jednoga građanina ne piše koje je nacionalnosti a ima ih Francuskoj  jako puno. Oni su svi prema službenim dokumentima Francuzi.- kazao je Klein.

Počasni građanin Vukovara koji je boravio u Vukovaru u društvu supruge i osječkoga gradonačelnika Ivice Vrkića, posjetio  je i Mjesto sjećanja u vukovarskoj Općoj bolnici te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata  kao i Spomen dom i masovnu grobnicu na Ovčari.

Pročitano 2074 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI