Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer podnosi kaznenu prijavu protiv Saše Sabadoša

Stožer s članovima nacionalnih manjina Stožer s članovima nacionalnih manjina Foto: Jasenka Vrdoljak

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Tomislav Josić je na današnjoj konferenciji za novinare kritizirao novinare što se ovih dana ne bave Darkom Pajčićem, kojeg je policajac Saša Sabadoš pretukao pred zgradom policije zbog skidanja dvojezične ploče. Stožer, kako je rečeno zbog toga podnosi kaznenu prijavu protiv policajca i traži njegovu suspenziju te ostavku resornog ministra.

Također su objasnili kako Stožer okuplja mnoge nacionalne manjine, pa i Srbe, a u ime pripadnika nacionalnih manjina, član Stožera Đuro Biki i Eugen Nađ su rekli kako su protiv ćirilice, a jedan od njih da ne želi da u njegovo ime govori gospodin „Pupavac“.

Član Stožera za pravna pitanja Vladi Iljkić  smatra da se problem dvojezičnosti u Vukovaru još uvijek može riješiti u razgovoru s nacionalnim manjinama i obostranim razumijevanjem te pozvao Vladu da im, u tom smislu pomogne. 

Na upit novinara Josić je komentirao i snimku koja se pojavila u javnosti, a koja pokazuje da su blokadom državnog vrha dirigirali članovi Stožera i HDZ-a. Izjavio je da i oni imaju neke snimke i da će pokazati što se zapravo dogodilo. Tvrdi da blokade nije bilo i da se državni vrh sam povukao. Govoreći o prikupljanju potpisa za referendum protiv ćirilice su rekli da su zadovoljni, ali da još ne žele izlaziti s brojkama. Članica Stožera Snježana Patko je rekla kako je u Vukovaru svoj potpis dalo 80 Srba.

Uoči konferencije za novinare članovi Stožera su podijelili dva priopćenja. Prvi je vezan za Darka Pajčića, a u drugom su se obrušili na potpredsjednicu Vlade i ministricu Vesnu Pusić i neke medije, nazivajući ih „Ujedinjenim, orkestriranim srboslavenskim medijima“:

Pročitano 1832 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI