Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Mnoge općine neće preživjeti Vladine mjere

Zastupnici u Hrvatskom saboru Zastupnici u Hrvatskom saboru Foto: Arhiva

Mnoge općine neće preživjeti učinke koje će donijeti izmjene zakona o područjima posebne državne skrbi, o brdsko-planinskim područjima te o obnovi i razvoju Vukovara, upozorila je danas saborska oporba.

U nastavku sjednice Hrvatskog sabora, zastupnik iz redova HDZ-a Ante Sanader je ocijenio kako mjerama koje predlaže, Vlada potiče velike gradove, a male općine nastavlja kažnjavati, tvrdeći kako mnoge općine neće preživjeti učinke Vladinih mjera.

Po riječima zamjenika ministra regionalnog razvoja Jakše Puljiza, situacija u državnom proračunu je takva da su određene rezove morali povući, te odbacuje oporbene tvrdnje i uvjerava da najsiromašnije jedinice neće biti zakinute. Država godišnje za brdsko-planinska i područja posebne državne skrbi te grad Vukovar samo kroz porezne olakšice i transfere iz državnog proračuna izdvaja 1,3 milijarde kuna godišnje, navodi Puljiz. Kada je riječ o slučaju Zakona o područjima posebne državne skrbi riječ je o 40 do 45 milijuna kuna učinka na prihode lokalne samouprave, a u brdsko-planinskim područjima oko desetak, precizirao je Puljiz.

Pročitano 1375 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI