NAJNOVIJE
Lions klub Vukovar darivao učenike osnovnih škola

U veljači ove godine Lions klub Vukovar po prvi puta je organizirao zabavu pod maskama koja je bila humanitarnog karaktera. Prodajom ulaznica skupljena je određena količina novaca i u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola u Vukovaru, učenicima koji su ostvarili izvrsnost  u izvanškolskim aktivnostima uručeni su poklon paketi kupljeni upravo skupljenim novcem – Sve naše aktivnosti imaju humanitarnu notu usmjerenu prema onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Ove godine smo po prvi puta organizirali akciju ovoga tipa pa su učenici Osnovnih škola Antuna Bauera, Siniše Glavaševića i Nikole Andrića za skupljenu količinu novaca dobili poklon pakete sa sportskom opremom koja će im, nadam se, biti korisna u budućnosti – rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Akciju je podržao i Grad Vukovar – Izuzetna mi je čast prisustvovati svakom događaju koji je humanitarnog karaktera pa tako i ovom. Moram naglasiti kako Lions klub Vukovar živi s Gradom Vukovarom u smislu humanitarnih akcija i doprinosima u svim segmentima društva, od pomoći starijim osobama do poticanja mladih i na tome smo im jako zahvalni. Ono što mi je posebno drago što ovdje imamo priliku vidjeti kako se uistinu potiče istovremeno i izvrsnost, ali i bavljenje sportom. Grad Vukovar surađuje s Lions klubom u jednom velikom dugogodišnjem projektu i od nas mogu i dalje očekivati podršku u financijskom smislu, ali i bilo kojem drugom – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Troje učenika iz ovih vukovarskih osnovnih škola nisu krili svoje oduševljenje – Dvije godine za redom sam bio županijski prvak u informatici i želim zahvaliti svima koji su prepoznali moj potencijal i koji su me nagradili – rekao je Stefan Brković, učenik osmog razreda OŠ Nikole Andrića. Tanja Turukalo učenica je petoga razreda OŠ Siniše Glavaševića i već dugi niz godina trenira gimnastiku u Gimnastičkom klubu Vukovar – Ova nagrada je za mene poticaj da budem što bolja, a mladima bih poručila da rade ono što vole i da u tome budu uporni jer se samo tako može doći do rezultata – rekla je Tanja koja je osvojila mnoštvo medalja za svoj klub. Iz OŠ Antuna Baure nagradu je primio Gabrijel Knežević, učenik šestoga razreda koji aktivno trenira nogomet i stolni tenis – Iz ova dva sporta imam tri medalje i planiram i dalje trenirati. Osjećam se odlično zbog nagrade koju sam dobio za svoj trud i hvala svima iz Lions kluba Vukovar – poručuje Gabrijel.

Iz Lions kluba Vukovar poručuju kako će nastaviti organizirati brojne humanitarne akcije, a nadaju se kako će upravo ova postati i tradicionalna.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 17:43)
Stožer civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedjeljom

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo-- navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 15:06)
Najnoviji podatci NSCZ: nema novooboljelih, jedna osoba preminula

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je  Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe, a na respiratoru je pet pacijenata. Ozdravilo je 2046 osoba, 11 više nego dan ranije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 14:24)
Zbog korone odgodili uspon na najviši planinski vrh Portugala

Zbog epidemije koronavirusa, planinari Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara morali su odgoditi osvajanje najvišeg portugalskog vrha i to desetak sati prije polaska aviona. Također su imali u planu ove godine i uspon na najviši vrh Alpa Mont Blanc, međutim i taj će put sačekati neke povoljnije uvjete.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 13:30)
Besplatna užina vukovarskim osnovnoškolcima

Gradu Vukovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 745.500,56 tisuća kuna  u svrhu provedbe projekta „Bez brige za užinu“, kojim su obuhvaćene osnovne škole u gradu Vukovaru.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:44)
Djeca se vraćaju u vrtiće

Polaznici vukovarskih dječjih vrtića vraćaju se u vrtiće.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:16)
I Osječko-baranjska županija od jučer nema pozitivnih na koronavirus

Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus i na području Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 10:16)

Analitičari o dvije kolone u Vukovaru

Podijeljena kolona sjećanja Podijeljena kolona sjećanja Snimak: Marija Molnar

Dvije kolone sjećanja u Vukovaru sramota su za hrvatsko društvo i državu, smatraju analitičari koji su izrazili žaljenje što je do podjela koje postoje u društvu došlo i na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, prenosi HINA. 

Politolog Anđelko Milardović rekao je Hini da su dvije kolone sjećanja u Vukovaru sramota za hrvatsko društvo i državu te da se danas pokazala sva dubina podjela u hrvatskom društvu.

"Kome to ide na ruku, tko instrumentalizira i tko upravlja tim podjelama", upitao se. Po njegovom mišljenju, hitno treba zaustaviti sve radikalizme u društvu - one iz oporbe, parlamentarne i izvanparlamentarne. Ali, dodao je, treba zaustaviti i radikalne poteze vlasti koja bi u demokraciji trebala imati dijalog sa svima uključujući i one s radikalnim stavovima. Zapitavši se kakvu sliku sami o sebi šaljemo svijet, Milardović smatra da smo se bar jedan dan u godini mogli okupiti oko neke proklamirane vrijednosti.

Povjesničar Davor Pauković rekao je da je današnji dan u Vukovaru samo nastavak onoga što se u tom gradu događa zadnjih mjeseci, iako su neki najavljivali da na Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine neće stvarati podjele. Žalosnim smatra da podjele postoje i na taj dan ocjenivši to posljedicom neuspjeha politike suživota u Vukovaru. "Žalosno je da se to ispoljava i na današnji dan te da nema nikakve suvisle ideje na koji način izaći iz tog začaranog kruga. Pogotovo u kontekstu referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma za koji je potpise počeo prikupljati Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara", rekao je Pauković.

Povjesničar Ivo Banac kazao je da danas u Vukovaru nije primjetio kako su predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i članovi Vlade bili spriječeni u dolasku na odredište, već bi bilo točnije reći da su oni odlučili kako se neće suprostavljati golemoj većini prisutnoj u većoj koloni.

"To predstavlja stanovit poraz s njihove strane. Podvili su rep i vratili se u Zagreb", kazao je Banac. Smatra i kako to pokazuje da je poražena linija koju su oni u Vukovaru provodili zadnjih nekoliko mjeseci. "Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je pobijedio", ustvrdio je Banac.

Upitan hoće li današnji događaji imati posljedice i za iduće događaje u Vukovaru i Hrvatskoj, Banac je rekao da je to teško reći, ali da ovo govori u prilog o "dugoročnosti ove Vlade".

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija