Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer u nedjelju počinje prikupljati potpise za referendum

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Foto: HRV

Građanska inicijativa „Stožer za obranu hrvatskog Vukovara“, u  nedjelju 17. studenoga počet će prikupljati potpise za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma i trajati će do, zaključno sa 1.prosinca 2013., priopćeno je u otvorenom pismu Stožera.

Jedino pitanje će biti jeste li za to da se članak 12. stavak 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina  mijenja tako da glasi: "Ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe pripadnici  nacionalne manjine ostvaruje se na području jedinice lokalne samouprave,  državne uprave i pravosuđa, kada pripadnici pojedine nacionalne manjine  čine najmanje polovinu stanovnika takve jedinice."

Ovim otvorenim pismom pozivaju sve hrvatske građane, sve udruge, vjerske zajednice, akademske zajednice, političke stranke, radnike, seljake, domoljube, građane Republike Hrvatske da se pridruže akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje Referenduma kojemu je cilj osigurati izmjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Pročitano 1264 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI