Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik odlikovao branitelje Tovarnika

Ivo Josipović, predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik RH Foto:HRV

Predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je danas odlikovanja braniteljima i obiteljima poginulih branitelja općine Tovarnik, priopćeno je iz Ureda predsjednika

-Studeni je mjesec kada se s posebnim pijetetom sjećamo stradanja naših ljudi. U jesen 1991. doživjeli smo najteže trenutke u modernoj povijesti. Domovinski rat bio je oslobodilački rat koji nismo htjeli, rat nam je bio nametnut. Htjeli smo na demokratski način živjeti u demokratskoj državi, ali kad smo se suočili s politikom koja je u mnogim elementima bila ne samo ekstremistička nego i neofašistička, morali smo se izboriti za mir i slobodu. U tom smislu rat je bio obramben i pravedan- istaknuo je Josipović prilikom uručivanja odlikovanja.

Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom kao časni znak vječnog spomena poginulima za hrvatsku državu u domovinskom ratu i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s posrebrenim pleterom kao časni znak vječnog spomena nestalima u tijeku Domovinskog rata posmrtno je odlikovan Zoran Svitlanović.

Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom i Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana posmrtno je odlikovan Antun Svitlanović.

Kao časni znak vječnog spomena poginulima za hrvatsku državu u Domovinskom ratu Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom posmrtno su odlikovani Đuro Butorac, Đuro Filić, Zvonimir Groš, Niko Jelkić, Ilija Maričić, Marinko Marijanović te braća Antun, Berislav i Ivica Šimunić.

Za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu Redom hrvatskog trolista odlikovani su Goran Balić i Josip Prelčec, a za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana Redom hrvatskog pletera odlikovani su Mato Čurčinac i Željko Peulić.

U ime odlikovanih i njihovih obitelji obratio se Dario Svitlanović, sin poginulog hrvatskog branitelja Zorana Svitlanovića rekavši kako će ih ova odlikovanja upozoravati na obvezu čuvanja i nastavljanja djela za koja su poginuli njihovi najmiliji.

Pročitano 2185 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI