Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Čestitamo Dan županije

Ilustracija-Ilok Ilustracija-Ilok Foto:HRV

Vukovarsko-srijemska županija danas obilježava svoj dan i blagdan zaštitnika svetoga Martina

Tim povodom svečana Županijska skupština, na kojoj će biti nagrađeni najzaslužniji za razvoj županije, održava se u Iloku gdje će u 10 sati u crkvi svetog Ivana Kapistrana biti služena sveta misu, a predvodit će ju mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki. Prethodno će izaslanstvo županije položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja u parku u staroj gradskoj jezgri Iloka.  

 

Dobitnik počasti županije ove je godine Franz Schmidt iz Njemačke za humanitarnu djelatnost u vrijeme domovinskog rata i promicanja gospodarske suradnje.

Nagrade za životno djelo dodjeljuju se Ivanu Oreškoviću iz Vinkovaca za izniman doprinos afirmaciji kulture i običaja Vukovarsko-srijemske županije i Marijanu Almašu iz Vinkovaca za doprinos u Domovinskom ratu, književni rad i humanitarno djelovanje.

Godišnje nagrade dodjeljuju se Zavičajnom muzeju Stjepan Gruber iz Županje povodom 60 godina rada  i iznimnihi ostvarenja u području kulture, HNK-u "Radnički" iz Vukovara povodom 50 godina rada i doprinosa u području sporta, KUD-u "Ivan Goran Kovačić" iz Ivankova povodom 50 godina rada i doprinosa u području kulture te KUD-u "Tomislav" iz Županje povodom 110 godina rada i doprinosa u području kulture.

Povelju Vukovarsko-srijemske županije zaslužili su tvrtke Vinkoprom iz Vinkovaca,  Adriatic Dunav iz Vukovara i Seges iz Županje za doprinos razvoju gospodarstva kao i Branko Uvodić za doprinos popularizaciji tradicijske kulture i promociji manifestacije Vinkovačke jeseni, Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke, Podružnice Vukovar i Pula povodom 20 godina rada i humanitarnog djelovanja, Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije povodom 10 godina rada i doprinosa ugostiteljsko turističkoj promociji županije, Udruga Vinkovački šokački rodovi povodom 10 godina rada i doprinosa očuvanju kulturnog i etničkog identiteta vinkovačkog kraja te glazbena skupina Opća opasnost iz Županje za iznimna ostvarenja u glazbenom djelovanju. 

Pročitano 1878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI