Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik uputio apel stanovnicima RH

Predsjednik RH Ivo Josipović Predsjednik RH Ivo Josipović Foto:HRV

Bacajte paradajz an političare kada prođe 18. studeni

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je jučer apel da se Dan sjećanja, 18. studenoga, u Vukovaru ne iskoristi za prosvjede i demonstracije, istaknuvši da bi politiziranje dezavuiralo obilježavanje tog dana.

-Moj apel onima koji razmišljaju o prosvjedima je da to ne čine jer Vukovar ima posebno mjesto u srcima ljudi, posebno kada govorimo o žrtvama, i politiziranje komemoracije bi značilo njeno dezavuiranje- izjavio je predsjednik Josipović u sinoćnjem intervjuu Media servisu govoreći o situaciji u Vukovaru u kontekstu prosvjeda i skidanja ploča s dvojezičnim natpisima.

Oni koji su protiv Vlade, Predsjednika, Sabora, gradonačelnika ili bilo koga, neka dođu dva dana ili jedan dana kasnije i demonstriraju, dodao je.

-Da budem slikovit, nek' bacaju paradajze, neka viču, ali nemojte pokvariti komemoraciju jer je ona prije svega stvar pijeteta prema poginulima, njihovima obiteljima i ne bi smo je smjeli kvariti dnevnopolitičkim porukama- rekao je Josipović.

Potvrdio je da će 18. studenoga biti u Vukovaru te izrazio nadu da se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara neće pretvoriti u političku manifestaciju jer, kako je rekao, ne zna kakva bi onda bila sudbina tog obilježavanja u budućnosti.

Pročitano 1967 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI