Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Stožer priprema referendum

Ilustracija Ilustracija Foto: A. Lovrić

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sinoć su izvijestili kako su iz Vlade dobili poziv za novi sastanak koji bi se trebao održati 28. listopada u Vladi u Zagrebu, te kako će otići na taj sastanak

-Odazvat ćemo se tom pozivu i poslati zadnju poruku da ne idemo iz Zagreba dok se premijer ne očituje o tome namjerava li skinuti dvojezične ploče u Vukovaru ili ne. Ukoliko njegov odgovor bude negativan, smjesta ćemo prekinute pregovore i idemo na prikupljanje potpisa za referendum da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta- izjavio je glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Igor Gavrić.

Komentirao je i jučerašnje novo postavljanje dvojezičnih ćiriličnih ploča u Vukovaru. "Očekivali smo da će pregovori s Vladom, nakon što smo uspostavili kontakt i susreli se s premijerom Zoranom Milanovićem, ići u pozitivnom smjeru, međutim, postavljanje novih dvojezičnih ploča u Vukovaru najbolje nam govori kamo ti pregovori vode", dodao je Gavrić.

U Stožeru je postignut dogovor da će referendumska pitanja glasiti: podržavaju li građani inicijativu Stožera da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta, te jesu li za usklađivanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina s europskim standardima, po kojima bi se taj zakon primjenjivao kada je zastupljenost jedne nacionalne manjine na određenom području veća od 50 posto.

Pročitano 1781 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI