NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Lovas obilježio 22. obljetnicu stradnja mještana u minskom polju

Nekadašnje minsko polje sada je mjesto sjećanja Nekadašnje minsko polje sada je mjesto sjećanja Općina Lovas

Općina Lovas prisjetila se najtragičnijega događaja iz vremena Domovinskoga rata kada su srpski vojnici nakon zauzimanja Lovasa na današnji dan 1991. potjerali 51 mještana Hrvata u minsko polje nadomak sela gdje je živote izgubilo njih 21, a 14 ih je ranjeno.

Od dvorišta strojne radionice PZ Lovas, gdje su Hrvati bili zatvoreni i mučeni, mjesnim ulicama do minskoga polja prošla je danas povorka sudionika obilježavanja, a kod križa u minskom polju vijence za žrtve položili su predstavnici općine i županije predvođeni načelnicom Tanjom Pašom i dožupanom Željkom Cirbom.

 

Molitvu je predvodio mjesni župnik Željko Grigić koji je služio i svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela.

U Beogradu je završilo prvostupanjsko suđenje za ratni zločin u Lovasu, a osuđeno je 14 počinitelja na zatvorsku kaznu od 128 godina. 

Pročitano 1477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija