Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Razgovor u Vukovaru završio-policija se povlači

Premijer Milanović se obraća novinarima Premijer Milanović se obraća novinarima Foto: Jasenka Vrdoljak

Nakon četiri sata razgovora premijera Zorana Milanovića sa 16 članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dogovoreno je povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične ploče kao i uklanjanje zaštitnih ograda oko ploča.

"Nismo nešto veliko dogovorili ali smo razgovarali", izjavio je nakon sastanka predsjednik Stožera Tomislav Josić dodavši da su članovi Stožera premijera upoznali, između ostalog, i s "falsificiranim popisom stanovništva u Vukovaru". Prema njegovim riječima, razgovor Stožera i premijera je bio dobar te je izrazio nadu da nije i posljednji.

 

Obraćajući se novinarima, premijer Zoran Milanović je ocijenio potpuno neprihvatljivom činjenicu da 460 nestalih Vukovara nije uvedeno u popis stanovništva rekavši kako je to unatoč međunarodnim statističkim standardima pogrešno, kakav god to utjecaj imalo na statistiku.

Naglasio je da zakon može bit dobar, manje dobar, loš ili nespretno izbalansiran no da se mora poštivati. Potvrdio je da se policija od večeras povlači s ulica Vukovara jer je ocijenjeno da je nepotrebna. Kazao je da ploče ostaju na svojim mjestima, a da će se prema njima svatko odnositi na vlastitu odgovornost.

Pročitano 1868 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI