NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Razgovor u Vukovaru završio-policija se povlači

Premijer Milanović se obraća novinarima Premijer Milanović se obraća novinarima Foto: Jasenka Vrdoljak

Nakon četiri sata razgovora premijera Zorana Milanovića sa 16 članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dogovoreno je povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične ploče kao i uklanjanje zaštitnih ograda oko ploča.

"Nismo nešto veliko dogovorili ali smo razgovarali", izjavio je nakon sastanka predsjednik Stožera Tomislav Josić dodavši da su članovi Stožera premijera upoznali, između ostalog, i s "falsificiranim popisom stanovništva u Vukovaru". Prema njegovim riječima, razgovor Stožera i premijera je bio dobar te je izrazio nadu da nije i posljednji.

 

Obraćajući se novinarima, premijer Zoran Milanović je ocijenio potpuno neprihvatljivom činjenicu da 460 nestalih Vukovara nije uvedeno u popis stanovništva rekavši kako je to unatoč međunarodnim statističkim standardima pogrešno, kakav god to utjecaj imalo na statistiku.

Naglasio je da zakon može bit dobar, manje dobar, loš ili nespretno izbalansiran no da se mora poštivati. Potvrdio je da se policija od večeras povlači s ulica Vukovara jer je ocijenjeno da je nepotrebna. Kazao je da ploče ostaju na svojim mjestima, a da će se prema njima svatko odnositi na vlastitu odgovornost.

Pročitano 1485 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija