NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Obilježen Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

Ilustracija Ilustracija alfa-portal.com

Na graničnom prijelazu Bajakovo predstavnici policija Hrvatske i Srbije obilježili su 18. listopad, Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima.  

Predstavljena je kampanja Dvije djevojčice kojoj je cilj osvijestiti javnost o riziku kojem su izložene djevojke nakon što prihvate privlačne ponude  za posao u inozemstvu. Ova se kampanja provodi u 13 europskih država.  Prikazan je i istoimeni film autorice Ruth Beni, a ravnatelji policija Hrvatske i Srbije Vlado Dominić i Milorad Veljović dijelili su putnicima na graničnom prijelazu letke i brošure o suzbijanju trgovine ljudima.

 –U Hrvatskoj je od 2002. godine identificirano 126 žrtava trgovine ljudima, a u prvih  devet mjeseci ove godine, imamo deset takvih slučajeva. Policije Hrvatske, Srbije i BIH surađuju kako bi spriječile ova najteža kaznena djela, a puno nam pomažu i civilne udruge, istaknuo je Dominić.

Njegov kolega Veljović pak ističe i važnost preventivnog rada na ovom problemu te ocijenio da suradnja Srbije i Hrvatske u sprječavanju krijumčarenja ljudi daje rezultate. Trgovina odnosno krijumčarenje ljudima jedan je od najunosnijih kriminalnih poslova. Godišnja je dobit od trgovanja ženama u svrhu seksualnoga iskorištavanja veća od 12 milijardi američkih dolara. 

Pročitano 1254 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija