Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Položeni vijenci na grob legendarnog zapovjednika

Brojni vijenci i svijeće na grobu legendarnog zapovjednika Brojni vijenci i svijeće na grobu legendarnog zapovjednika Foto: A. Lovrić

Unatoč jakoj kiši brojni suborci i sugrađani odali su počast svom zapovjedniku i cijenjenom sugrađaninu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počelo je obilježavanje 22.obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre. Legendarni zapovjednik obrane Trpinjske ceste poginuo je u obrani Vukovara 16. listopada 1991.

 

 Činom general bojnika posmrtno ga je odlikovao pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i jedini je vukovarski branitelj s tako visokim vojnim činom. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 1998. iz masovne grobnice na Novom groblju zajedno s 937 drugih žrtava srpske agresije na Vukovar, a pokopani su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uz posmrtne ostatke njegova sina Roberta, koji je 1992. poginuo na hercegovačkom ratištu.

Počast Blagi Zadri odala je njegova obitelj, visoka državna izaslanstva, predstavnici županije i grada, HDZ-a čiji ej osnivač u Vukovaru te njegovi suborci, ali i štovatelji iz drugih dijelova Hrvatske te susjedne BiH. Ukupno je na grob general bojnika Blage zadre položeno 17 vijenaca.

Pročitano 1745 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI